Mejä, suunnistus

Järjestän Pirkanmaan alueella MEJÄN alkeis- ja jatkokursseja sekä suunnistuskursseja. Kursseilla opetetaan MEJÄ-kokeen teoria, säännöt, jälkien teko, suunnistus, oppaana ja ohjaajana toimiminen, koepäivän tapahtumat sekä harjoitteleminen. Koulutukset suunnitellaan tilaajan tarpeiden mukaan. Alkeiskurssille eivät osallistu koirat ja koulutus vaatii metsäalueen (50x50m). Jatkokurssilla tehdään harjoitusjäljet, tilaajalla tulee olla käytössään maastot (yhdelle koirakolle 200x200m).

Esittely

Mejää olen harrastanut kymmenen vuotta ja se on laumamme ehdoton ykkösharrastus. Olen lajin vastaava koetoimitsija ja siinä tehtävässä järjestänyt useamman kokeen, tulevana kesänä 2021 jälleen koevastaavana. Mejän alkeis- ja jatkokursseja olen pitänyt vuodesta 2016 alkaen. Koejälkiä on tehtynä yli 100 ja sitäkin enemmän harjoitusjälkiä.

Laumamme saavutukset;

Lumo (9v), suomen jäljestämisvalio, 22 x VOI1, osallistumisoikeus Novascotiannoutajien mejä-mestaruuskisaan, useampi oikeus piirinmestaruuskisaan

Minku (7v), suomen jäljestämisvalio, 11 x VOI1, osallistumisoikeus piirinmestaruuskisaan

Myrri (3v), suomen jäljestämisvalio, 3 x VOI1

Hertta (1,5v), kahdella AVO1 kokeella siirto VOI-luokkaan

Koulutuksessa mahdollisesti avustaa myös vaimoni Hanna Helin, myöskin lajin vastaava koetoimitsija. Osallistunut koejärjestelyihin sekä koulutuksiin. Koe- ja harjoitusjäljillä ollut useasti parinani

.


MEJÄ-kurssit muokataan kohderyhmän mukaan, koulutettavia aiheita:

- mejä teoria (tarkoitus, osallistumisoikeus, välineet, kilpailuluokat, säännöt, arvostelu)

- koe- ja harjoittelumaasto

- suunnistuksen alkeet ja harjoittelu (suunnistuskurssi myös erikseen)

- koe- ja harjoitusjäljen tekeminen

- koirakon kanssa harjoitusjäljellä (jatkokurssi)

- suoritus oppaana ja ohjaajana

- jäljen purku

- harjoittelun aloittaminen

- koepäivien ohjelma

TULEVAT KURSSIT, ilmoittautumiset j.niemi(at)netti.fi:

Alkeiskurssi?

ALKEISKURSSI

Kurssi vain henkilöille. Ei vaadi aikaisempaa tuntemusta mejästä.

Opetetaan mejä perusteista lähtien. Kurssilla alkuun teoriaa, sen jälkeen näytetään maastossa käytännön suoritukset ja osin tehdään. Opetetaan suunnistuksen perustaidot, kartanluku ja suunnan ottaminen.

Kurssin kesto 3-5 tuntia, hinta tilattuna 150,00 euroa + matkakulut (sovitaan erikseen). Järjestämäni kurssit 25,00 euroa henkilö.


SUUNNISTUSKURSSI (MEJÄ)

Ei vaadi aikaisempaa tuntemusta suunnistamisesta, mielellään oma kompassi.

Opetetaan suunnistuksen perusteet, kartta, kompassi, askelparit, NEK (NAK), AVO- ja VOI-jäljen erityispiirteet. Harjoitellaan kartanlukua, suunnan ottamista ja tehdään käytännön suunnistamista.

Kurssin kesto 2-3 tuntia, hinta tilattuna 120,00 euroa + matkakulut (sovitaan erikseen). Järjestämäni kurssit 20,00 euroa henkilö.

JATKOKURSSI 1 (ensimmäistä kertaa harjoitusjäljellä)

Osallistujilla koirat matkassa. Mielellään mejän alkeet opittuna ja matkassa kompassi ja omat merkitsemisvälineet. 

Opetetaan mejä käytännön harjoitteilla. Kurssilla kerrataan alkeiskurssin teoria lyhyesti. Tehdään lyhyt suunnistusharjoitus. Kerrataan jäljen tekeminen sekä tehdään koirakoille harjoitusjäljet (20-100m). Jäljen vanhentuessa kerrotaan sekä harjoitellaan suoritus ohjaajana ja oppaana sekä jäljen purkaminen. Kerrotaan koepäivien ohjelma. Sitten jäljestetään harjoitusjäljet ja jokainen saa palautteen koirakon toiminnasta sekä ohjeet tulevaan harjoitteluun. Päivän päätteeksi puretaan tehdyt koejäljet.

Kurssin kesto 3-5 tuntia, hinta tilattuna 150,00 euroa + matkakulut (sovitaan erikseen). Järjestämäni kurssit 30,00 euroa henkilö.

JATKOKURSSI 2 (edistyneet harjoittelijat)

Täydennetään myöhemmin

YKSITYISTUNNIT

Yksityistunnit ovat hyvä ratkaisu, jos haluat henkilökohtaista opetusta ja neuvontaa harrastuksessasi. Yksityistunnilla keskitytään vain sinun ja koirasi opettamiseen. Tunnin sisältö sovitaan tilaajan kanssa ennen koulutusta.

Yksityistunnin hinta on 60€ + mahdolliset matkakulut.

X